fredag 16. april 2010

Young Island – The country for old men

Bare et ørlite steinkast fra Bequia ligger selve hovedøya St. Vincent. Planen var å seile til Young Island Cut som ligger helt på sydspissen av St. Vincent. Det tok en drøy time og virket litt komisk kort på det erfarne mannskapet på Alfard. I motsetning til alle øyene vi har vært på til nå, er St. Vincent helt grønn. Forfriskende. 

Vi ble øyeblikkelig møtt av Sparrow som tilfeldigvis hadde en bøye å leie ut. Han så tilfeldigvis ut som en skikkelig sjørøver også. Det kan være noen leie strømmer i akkurat dette sundet, så vi slo til på tilbudet. Martin ble lagt i forpiggen for en liten formiddagslur. Der lå han ikke lenge. Han gikk i dørken med et brak. Heldigvis traff han gulvet med panna først, men en real donaldkul var på vei. Vi bestemte oss for å oppsøke en lege – bare for å dobbeltsjekke at alt var ok.

Det viste seg at praksisen her på øya er at den man leier bøye av, kjører man også taxi med. En annen taxisjåfør var på bittet, men ble hudflettet av Sparrow. Og tro meg, ingen –  abolutt ingen - ønsker å bli hudflettet av Sparrow.

Vi ble kjørt til en landsbylege i nærheten. Venterommet var stappfullt og da vi kom inn ble vi et kjærkomment underholdningsinnslag. Det skapte allmenn munterhet da jeg forsøkte å stave Martins navn for sekretæren som må ha vært godt over hundre år gammel. Hun nektet å la meg skrive det ned for henne og det gikk med en del papir under forsøket. Heldigvis så var alt i skjønneste orden med Martin og han var i såpass god form på venteværelse at det var rent pinlig. Han smilte bredt og lo høyt flere ganger. Nå er forpiggen sikret på alle bauger og kanter. Dette blir første og siste legebesøk. Bank i bordet.

Vi har også vært på utflukt til Montreal Garden i Mesopotamia Vally. Mesopotamia Vally er et digert vulkankrater og St. Vincents mest fruktbare område. Alt av frukt og grønnsaket dyrkes her og selve turen dit er spektakulær med utsikt i alle retninger. Montreal Garden er en slags botanisk hage og regnskog som ligger helt i kanten av krateret, høyt oppe. Kjøreturen opp dit var ikke for de nervesvake. Her har Tim Vaughn laget en helt fantastisk hage av all verdens tropiske planter. Vi var de eneste besøkende denne dagen og hadde en magisk tur kun akkompagnert av rennende vann og fuglesang. Kjøpte bananer for en tier på vei hjem og fikk rundt 54 bananer - alle modne på én gang. Nesten som Petersen og Brunborg.

Young Island Cut er bukta mellom den privateide øya Young Island og fastlandet. Skjønt navnet Young Island er en smule misvisende. Neppe en person under nitti på lukusresorten som ligger på øya. Og overalt er det diskrete vektere som sørger for at alt går riktig for seg. Vi fikk lov til å bade på den rakte sandstranda og følte oss purunge. Vi måtte holde oss i skinnet for ikke å slå stiften langs stranden. Det kunne virke provoserende. Young Island. Ungdomskilden.

Lars har rukket å bli 39 år og dette ble bønnhørlig feiret med kake og sang klokken seks om morgenen. Beste måten å bli 39 på.

I morgen seiler vi nordover og har en middagsavtale i bukta ikke ukjent for fans av Pirates of the Caribbean. Det er av en eller annen mystisk grunn fullstendig vindstille. 34 grader og ikke et vindpust. Anikken har fått ny fiskestang og vi venter oss storfisk i løpet av morgendagen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar