søndag 4. april 2010

Bermuda-trianglet


Det kan nesten virke som om vi har havnet i et slags Bermuda-triangel for teknologi. Først streika Nintendoen, så iPoden og i dag sluttet PCen å virke. Noen der ute legger seg virkelig i selen for at vi skal klare å underholde oss selv. Litt krise at PCen ikke virket, så jeg fikk god hjelp av Therese som satt i hytta på Tyin. Via henne fikk vi hostet opp telefonnummeret til Dell på Grenada. Nå er vi med i verden igjen.

Vi har forlatt Tyrell Bay til fordel for Sandy Island. Slår du opp på Karibisk øy i ordboka er det denne du finner. En liten, hvit sandbanke midt i havet – med palmer, skjell og turkist vann. Gode snorklemuligheter er det også. Vi tar små turen inn til land og leker Haisommer, Drømmekvinnen 10 og helt vanlige badeturister.

Vi har definitivt blitt tøffere når det gjelder ankring. Nå ligger i på svai ved denne øya – en øy som i følge boka kun er for dagankring – til nød kveldsankring i ”fair weather”. Vi er litt usikre på hva ”fair weather” egentlig er, men har tatt sjansen på at det er det vi har nå. Virker temmelig ”fair”. Nattesøvnen blir det så som så med for min del, men nå har jeg Tom Egelands Åndebrettet til å holde meg med selskap. Det er påsken sin!

Jeg heiser genoa, slipper anker og kjører jolle som om jeg skulle gjort det noen få ganger. Men det kommer seg og jeg lærer stadig nye ting. Martin er interessert i å komme seg videre og bilsetet - som her har fungert som stol og båtsete – er ikke lenger et trygt sted uten at han er forsvarlig fastspent. Vi må begynne å tenke ut nye, barnevennlige løsninger. Anikken er kjempegrei storesøster, som synes at Martin kanskje kan litt lite. Bare vent!

I morgen sjekker vi ut av Grenada, med kurs for Union Island. Videre går ferden til Tobago Keys. Å snorkle der er visst som å snorkle i et akvarium. Gleder oss veldig. Kommer også til å dra innom Mayreau.

Ikke sett noe til kakerlakkene. Synger små kampsanger for å holde humøret oppe: Jeg er en liiiiiiiiiiiiten kakerlakk, som får så dårlig med mat. Hahaha! Ikke mye moro for dem her ombord.


3 kommentarer:

 1. Gla' påske sjøfolk! Virker som sjølivet er bra og kunnskapen stigende : ) Vi har akkurat kommet fra fjellet. Gaustablikk for å sjekke området, evt. hyttekjøp, så til Norefjell med bl.a. Camilla og Erik. Neste HP middag blir temafest. Hore og hallik. Christin

  SvarSlett
 2. Er mer enn misunnelig nå! Ser og høres ut som dere klarer dere fin-fint.

  Klem fra Gry

  SvarSlett
 3. Jammen bra dere fikk fiksa PC'en - utrolig morsomt å lese bloggen - kjenner jeg må ha den, bare må ha den;-) Selv om våren har kommet og snøen er borte her i lavlandet, gjør det godt med en jevnlig liten dose hummer, hvite sandstrender og snorkling. Syns for øvrig dere skal satse på at Martins første sang blir noe annet enn bæ, bæ og mikkel rev - kakkerlakkampsang er myyye bedre:-)

  SvarSlett