onsdag 7. april 2010

Tobago Lykke

Man blir så glad av å se noe så vakkert som Tobago Keys. Selv om området er overfylt av båter, er det likevel en sann lykke å være her. Her er det klare klarere, det turkise mer turkist og den hvite sanden hvitere enn noen andre steder. Tobago Keys er en nasjonalpark og det finnes en rekke regler å forholde seg til – heldigvis. Det er rev og grunner overalt, så her gjelder det å være stø på hånda. Kapteinen manøvrerte oss gjennom et farvann som i etterkant viste seg å være for kjennere.

Vi ligger på svai og kapteinen mente det var perfekt ankring. Mulig ankringen var perfekt, men stedet er kanskje ikke fullt så perfekt. Det må være dette bøkene mener med ”kind of rolly”. Kan nesten høre de omkringliggende båtene le høyt der de ligger bom stille i de digre katamaranene sine. Vi trener magemusklene bare ved å ligge rett i sengen. Det er derfor.

I dag dro vi ut med jolla for å snorkle. Dessverre måtte vi gi opp de virkelig flotte revene. Føltes rett og slett litt uforsvarlig å ligge der ute med en femåring som nettopp har lært å svømme og en liten baby. Det blåste ganske kraftig, så vi gikk i stedet inn på en liten strand reservert for skilpadder. Og jaggu var det ikke en skilpadde som tok seg en tur! I tillegg så vi to iguaner - til Anikkens store glede. De er nemlig ikke helt ulike en dinosaur. Martin var storfornøyd med turen. Han blir alltid glad når vi skal på jolletur.

Vi kommer tilbake hit i juli – da med forsterkninger. Tenker det skal bli snorkling på alle mann! Gleder oss allerede. Vi sparer Mayreau til tilbaketuren og setter nå kursen mot Bequai etter morgenbadet i morgen.

P.S. I publiserende stund har vi søkt "nødhavn" på en liten øy som heter Canouan. Autopiloten bestemte seg for å si opp på sekundet og det kom som en overraskelse på alle mann. Ikke mange ankringssteder her på øya og vi ligger i ganske store dønninger. Blåser kuling og pøseregner - en forsmak på fremtidige sommerferier i Norge? Dog spist deilig lunsj på luksusresort. Prøver å komme oss videre i morgen hvis været er bedre. Mange skilpadder som holder oss med selskap. Det er her de har gjemt seg!

1 kommentar:

  1. For en fantastisk reise. Nå har jeg humret meg gjennom alle innleggene deres. Jeg synes dere er utrolig tøffe som faktisk realiserer det mange bare drømmer om. Fortsett å skrive :-) Kan melde om pissregn på Stabekk i skrivende stund.

    SvarSlett