fredag 7. mai 2010

Godt nabolag

Etter et par timers seilas fra Dominica nådde vi øygruppa Les Saintes. Velpolert, rent og vakkert. Hustakene her skinner som nypussede kobbermynter og alt er på stell i pastell. Kontrastene til Dominica er stor. Les Saintes tilhører Guadeloupe og er et stykke Europa midt i Karibia.

For første gang på turen er vi så tøffe at vi ligger nærmest land av alle båtene. Litt plundrete oppankring med Martin som hylgråt, tær som ble most og høye røster. Klassisk båtferiescenario med andre ord. Men endelig satt vi. Og noen meter unna ligger bakeriet som åpner 0600. Perfekt!

Les Saintes er en skikkelig ferieøy med vannsport i sentrum. Kiting, surfing og seiling – og selvfølgelig dykking og snorkling. Vi driver også med vannsport. Vi leker at vi har tre hester. Den største hesten er seilbåten Alfard. Bak går den mellomste hesten Kjapp (jolla) og bakerst tripper ungfolen Crack (surfebrettet). Crack er en villstyring. Helt upålitelig og nærmest umulig å sitte på. Martin har testet redningsvesten på dypt vann. Litt skrekkslagen til å begynne med, men det gikk veldig fint etter hvert. En stor takk til byggeplassen på Frydenberg som setter sikkerhet i høysetet. 

Det er nesten litt Kardemommebyaktig her. Små, fargerike hus med velstelte hager og stakittgjerder. Det finnes knapt biler, men hovedstaden her har en anselig scooterpark og folk kjører rundt med babyer og små barn. Politiet suser rundt i en gummijolle med bare føtter duppende i vannskorpen. Det er lett å bli kvitt autoritetsangsten under slike forhold.

Anikken har vært over på nabobåten og spilt Nintendo og i dag kommer nabojenta og en venninne over i vår båt for å spille. Endelig, ropte Anikken. Vi snakker mye om vennene hjemme og om barnehagen og til alle Krabber som leser dette: Vi øver også på Diggloo Diggelei og har sølvsko. Video kommer. Anikken skulle gjerne ha vært med på Grand Prix-festen. 

Vi har gått helt opp til Fort Napoleon for å mate tamme iguaner. Dessverre hadde noen lest guiden litt overfladisk, så mens vi satt på Saladeria og mesket oss med røkt fisk av alle slag, stengte hele fortet. Hva er det for slags forsvarsverk som stenger klokka tolv? Men utsikten var strålende. Anikken gikk hele veien opp og vi fikk sett tre digre iguaner.

Ferien på Les Saintes er over og ferden går videre nordover mot Guadeloupe og senere Antigua der vi skal møte mormor og Terje om én uke. Tiden flyr! 


Det sto ingenting om åpningstider her... 

1 kommentar:

  1. Høres ut som et sted jeg lett kunne finne meg til rette ...

    SvarSlett