mandag 17. mai 2010

Jolly Good Harbour

Vi bestemte oss for å forlate Griskebukta til fordel Jolly Harbour. En ganske så lystig havn litt lenger nord på Antigua. Her er det steelband, live reggeamusikk og slåsskamper. Og det helt utenfor sesong. Havna er veldig barnevennlig med fine utearealer og ikke minst et stort svømmebasseng og strand.

Endelig kom mormor og Terje! Allerede flere timer før de skulle komme, satt Anikken på brygga og ventet. Gjensynsgleden var enorm! Og det vanket gaver til hele besetningen på Alfard. Underbukser, filmer, bøker og makrell i tomat. Herlig.

Første dagen dro vi på stranda. En nydelig strand nesten helt uten mennesker, men med en og annen ruspåvirket selger. Nå har det jo gang på gang vist seg at EkClausen har problemer med å si nei, så denne gangen endte vi opp med nesten en hel aloe vera-kaktus, en svinedyr frøbelg malt av en temmelig ølpåvirket hånd og to svære kokosnøtter. I tillegg så vi oss nødt til å leie en Hobie Cat. Familien kan liksom ikke få nok av seiling. Men moro var det.

Terje mente at faktor 15 måtte være mer en nok for en dag i solen. Heldigvis fikk vi overtalt ham til å bruke faktor 30. Terje har ikke vært i solen siden. Nå har det jo strengt tatt ikke vært mye sol de to siste dagene. Det har virkelig høljeregna hvert femte minutt og hele 17. mai holdt nesten på å regne bort. Først klokken to dristet vi oss ut. Da var besetningen i ferd med å gå fra konseptene i mangel på luft og plass.

Utstyrt med norske flagg dannet vi et aldri så lite tog på vei til bussen til St. John. Gutta på bussen var temmelig forbauset over at vi fremdeles feirer grunnlovsdagen så lenge etterpå. Antigua og Barbuda har vært en selvstendig stat siden 1981 og feirer ikke det i særlig stor grad. Antigua og Barbuda er et konstitusjonelt monarki og dronning Elisabeth II av Storbritannia er landets monark. Landet har vært gjennom økonomiske kriser og landets nåværende statsminister, Baldwin Spencer, jobber hardt for å bekjempe korrupsjonen som har gjennomsyret landet siden 1981.

Det ble ikke akkurat som 17. mai hjemme, men det vanket is, brus og leker. Søtpotet- og mangoløp er ganske gøy det også. Middagen på kvelden var en ubetinget suksess, da Skyler på fem år dukket opp og var mer enn interessert i å leke med Anikken. Anikken var verdens lykkeligste femåring da hun gikk og la seg, vel vitende om at Skyler også skal på stranden i morgen klokken elleve.

Nå vurderer vi hva vi skal gjøre. Vær og vind er såpass ustabilt, så vi følger værmeldingene ganske tett. Planen er å seile sydover igjen for å komme oss unna hurricane season, men vi må også ta hensyn til mormor og Terje som skal tilbake til Norge fra Antigua 3. juni.

Gratulerer med dagen alle sammen!

1 kommentar:

  1. Åh.. det ser ut som om dere har kommet godt inn sjøulk livet.Du skriver så godt. Synes forøvrig Lars burde få mat. Klem

    SvarSlett