mandag 24. mai 2010

Luksusseilas

Siste dagen i Jolly Harbour tilbrakte vi på stranden med Schuyler og familien hennes. For en drømmedag for Anikken. Og i tillegg ble hun med Schuyler hjem uten oss og der vanket det både is og bading i badebasseng. Schuyler ble med tilbake til båten og fikk se på rommet til Anikken. Det var et lykketreff og begge jentene felte noen tårer da de skiltes. Adresser ble utvekslet og det er slett ikke dumt å ha en brevvenn i New York. Det synes også mamma og pappa. Anikken har i det hele tatt blitt veldig god på å skaffe seg venner. Hun har hatt Laurence fra Canada på middag og vært på fest med Jeanne fra Les Saintes. Det kan se ut som det internasjonale Nintendospråket fungerer utmerket.

Etter seks døgn i havna begynte vi å få vel gode vanner. Flere lys på om gangen, vann som rant uavbrutt og tilgang til dusj gjorde at vi begynte å miste grepet om seiltilværelsen. Det var på tide å bryte opp og vise mormor og Terje hva vi egentlig driver med her nede.

For en drøm det er å seile med fire hender ekstra. En litt røff åttetimers seilas fra Antigua og tilbake til Guadeloupe gikk bedre enn forventet. Ja, sett bort fra at Anikken var sjøsyk under hele overfarten. Men heldigvis vanket det litt ekstra trøst og den tapre sjørøveren kom seg etter hvert.

”Hva har skjedd her, a? Husene har blitt så gamle!” utbrøt Anikken da vi igjen seilte inn til Deshaies. Endelig fikk vi tid til å besøke den botaniske hagen vi ikke rakk sist. I tillegg til en vakker hage var det også mulighet for å mate fisk, papegøyer og geiter. Det var stor stas for både stor og små. Hele øya bugner av frukt og jeg fikk plukket nedfallsmango som Martin spiste til lunsj. På Les Saintes fikk vi også besøkt borgen og hilst på iguanene som holder til der. Lars og Anikken jukset og leide seg scooter. Makan.

Det blir litt ekstra feriefølelse med besøk. Da vanker det vin til maten og litt hyppigere restaurantbesøk. I tillegg er det gode muligheter for å få seg en ekstra time på øyet om morgenen og ikke minst en liten lesestund på ettermiddagen. Det har stått ganske høyt på ønskelisten de siste månedene. Mormor og Terje har fått sett skilpadder og prøvd seg på lokal mat og øl.

Planen er å seile med mormor og Terje til St. Lucia. Begge klarer seg utmerket i båt og det går forbausende greit å være to ekstra på 37 fot. Litt trangere blir det jo, men foreløpig er alle enige og vel forlikte. Begynner vi å krangle, setter vi dem av på Dominica og lar crackpadlerne skysse dem tilbake til Antigua.

Martin har blitt fem måneder og han feiret det med en skive makrell i tomat. Den gutten vet å kose seg. Martin bruker nå hele forpiggen når han sover og mye heller mot at vi må kjøpe en 1.20 seng til ham i stedet for barneseng når vi kommer hjem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar